LIU Resorts

Mereäärne hotell

POPULAARNE hotell



Mereäärne hotell

POPULAARNE hotell

Klientide tagasiside

Kindlasti julgen LIUd soovitada teile sihtkohana, eriti veel siis kui teie lapsed juba suuremad ja neid ei pea vaatama :) - Hea söök-jook, viisakas hotell, kift beach-club oleksid märksõnad
 

Tanel - okt. 2022

Hotell

Vaata kaardil

LIU Resorts asub Sides ning kohapeal on restoran, spordikeskus, baar ja ühine puhkeruum. Majutusasutusel on erarand, aed ja veespordivahendid. Majutusasutuses on ööpäev läbi avatud vastuvõtt, toateenindus ja valuutavahetus. Kõikides tubades on konditsioneer, istumisnurk, lameekraaniga televiisor, satelliittelevisioon, seif ning privaatne vannituba, kus on bidee, hommikumantlid ja sussid. Liu Resortsi tubades on voodipesu ja rätikud.Külalistele pakutakse hommikusööki Rootsi lauas või à la carte. Liu Resortsi külalised saavad kasutada Türgi aurusauna ja sauna. Hotellis saab mängida lauatennist, noolemängu ja seinatennist.Colakli avalik rand on majutusasutusest Liu Resorts 400 meetri kaugusel ning Side antiiklinn on 12 km kaugusel. Lähim lennujaam on Antalya lennujaam, mis jääb 44 km kaugusele.  

Sihtkoht

TÜRGI KUURORDID

Alanya

130 km kaugusel Antalyast asub meeldiva miljööga Alanya. See Vahemere kuurort paikneb Tauruse mägede nõlval. Alanyat ümbritseb hulk tsitrus- ja banaaniistandusi. Kuurortlinn ahvatleb puhkajaid oma pehme lähistroopilise kliimaga. Kaunis sadam, valge liivaga rand, helesinine vesi ja otse merre laskuvad Tauruse mäed moodustavad harmoonilise ja silmale kauni terviku.

Rooma imperaator Marcus Aurelius kinkis oma armastatule Kleopatrale pulmadeks Alanya – küllap on see paik siis tõesti nõnda eriline. Kleopatrale olevat Alanya väga meeldinud – ta olevat siin palju aega veetnud, vahutavates merelainetes supelnud. Üks ilusamaid, peene, valge liivaga Alanya randu kannab Kleopatra nime.

Alanya on kuulus oma uhke kaljuse mäeharja poolest, mille tippu kroonib XIII sajandil Alaeddin Keykubati poolt ehitatud ja siiani suurepäraselt säilinud kindlus. See on Türgi seldžukkide ainus säilinud kindlus maailmas. Ehitist ümbritseb 6,5 kilomeetri pikkune kaitsemüür, mis on üks pikimaid terves Türgis.

Mäe jalamil asuv Alanya vanalinn kutsub külastajaid jalutama oma kitsastel tänavatel, terrassidel paiknevad kohvikud ja tavernid aga meelitavad turiste sealt avanevate hunnitute vaadetega nii päevasele kui ka öisele linnale. Alanya keskel on terve rida taskukohaseid kahe- ja kolmetärnihotelle, kus peatudes saab hõlpsasti linna elurütmiga ühte sammu astuda. Siinne paljude atraktsioonidega veepark pakub suurepärast võimalust puhkamiseks tervele perele. Augustikuus Alanyas toimuvad rahvusvahelised folkloorifestivalid ning Jazz festival septembris muudavad linna meeleolu veel ülevamaks.

Kemer

Müüt Kemeri nime päritolust on üle võetud Homeroselt, kelle väitel elas selles kandis tuldsülgav kitse keha, lõvi pea ja draakoni sabaga olevus kimäär. Antalya kesklinnast 42 km kaugusel asuvat väikest kuurortlinna ääristavad ühelt poolt männimetsadega kaetud mäed ja teiselt poolt Vahemere kristallselge vesi.

Kemeri kiviklibulisi suplusrandu ümbritsevad männi- ja oliivipuud ning palmiistandused. Sellesse kuurortlinna sõidab kokku palju purjelaevu ja jahte – Kemeri jahisadam on üks suuremaid Türgis, siia mahub ankrusse seisma kuni 180 täisvarustusega laeva. 

Kemeri kaasaegsed hotellid hoolitsevad külastajate tervisliku ja muretu puhkuse eest mererannas. Veespordihuvilised leiavad siit endale kindlasti mõne köitva veespordiala, millega tegeleda. Kemer on väga populaarne sihtkoht paljude lainelaudurite ja teiste veespordiharrastajate seas.

Lähedal asuva Olympose jalamil saab nautida igavesti põlevat tuld ning kuulata tuhandeid müüte ja legende kohalikest kangelastest.

Belek

Belek on üks Türgi noorimaid kuurorte, mida piiravad ühest küljest Tauruse mäed ning teiselt poolt Vahemere rannad. Belek asub poolel teel Antalya ja Side vahel, kõigest 30 km kaugusel lennuväljast, antiiklinnade Aspendose ja Perge lähedal.

Lõputute liivarandade kõrval on selles Türgi kuurortlinnas terve rida viimaste tehnikanõuete järgi ehitatud ja sisustatud hotelle. Kõige enam on Belekis nelja- ja viietärnihotelle. Kuurorti ümbritsevad männi- ja oliivisalud ning palmiistandused. Belek sobib suurepäraselt puhkamiseks ka neile, kes soovivad külastada ajaloolisi paiku – kuurordi lähedal asuvad iidsed linnad Perge, Aspendos ja Side.

Side

Vana-Kreeka keelest tõlgituna tähendab linna nimi „granaatõuna“, mis sümboliseerib viljakust. Eeldatakse, et see linn oli asutatud kolonistide poolt ja kunagi, olles suur orjakaubanduskeskus, oli tuntud kõige ilusamate orjataride poolest, kelle järgi rändasid siia kaupmehed kogu maailmast.

Praegu on Side väike kuurortlinn, mis asub Vahemere ääres, riigi lõunaosas, 75 km kaugusel Antalyast, Türgi ühe vanima asula (Sida) lähedal. Side'le lähenedes on näha akvedukte ja vanu linnamüüre. Võimsad amfiteatri varemed, II sajandil ehitatud Apollo ja Athena templid panevad hämmastama oma suursugususe poolest.

Tänapäeva Side on elav ja kaasaegne kuurort, laiade liivarandade ja moodsate hotellidega. Kuurort on nagu vabaõhumuuseum, mis on unikaalne ja tuntud üle kogu Türgi ja meelitab seega palju turiste. Suveniiripoekesed, kaubandus, meelelahutuskeskused, diskoteegid, ööklubid, kohvikud ja kalarestoranid, mis asuvad kohe mere ääres, on oma klientide vastu alati külalislahked.

Antalya

Antalya piirkonda peeti ennemuiste kõigi müstiliste tähenduste keskuseks. Tänapäeval on Antalya nii-öelda Türgi „Riviera”. Antalya kuurortpiirkond on laialt tuntud oma kõrgeklassiliste hotellide, spordikomplekside, ööklubide ja peenete poodide poolest.

Antalya on kirev ja rõõmsailmeline tänapäeva kuurort, mis on ühtaegu säilitanud oma ajaloolise atraktiivsuse. Selle linna ajalugu on seotud suure hulga müütide ning kadunud tsivilisatsioonide saladustega. Türgi lõunaosas imekauni lahe kaldal asuv Antalya oli kunagi Rooma impeeriumi üks tähtsamaid keskusi. 

Antalya on tänapäeval üks tuntumaid turismilinnu Türgis. Külastajaid meelitavad siia võrratu vanalinn sadamasse viivate kitsaste tänavatega, lisaks mošeed ja linna kohal hõljuv muistne atmosfäär. Antalya on rikas ajalooliste mälestiste poolest: siin on suurepäraselt säilinud iidne linnamüür ja XIII ehitatud 38 meetri kõrgune minarett. Linna üks vanim mälestis on Hadrianuse dekoratiivsed marmorväravad, mis ehitati 130. aastal pKr Antalyat külastanud Rooma imperaatori Hadrianuse auks. Antalya muuseum on üks kuulsamaid arheoloogiamuuseume terves maailmas.

Piki Antalya rannaäärt on mitme kilomeetri ulatuses hotelle. Paljude turistid peavad Antalya Türgi parimaks kuurordiks. Antalya on puhkamiseks tõeline paradiis imekauni looduse rüpes.

Okurcalar

Okurcalar asub 30 km kaugusel Alanyast läänes ning on reisijate seas hästi tuntud oma liivarandade poolest. Okurcalar asub Vahemere ja Tauruse mägede vahel, mis ümbritsevad linna maalilise loodusega. Okurcalar on kasvav linn. 2008. a. avati 450 kauplusega Alara Grand Bazaar turg. Kõikjal leidub restorane ja ööklubisid. 

Okurcalari ühe kõige populaarsema hotelli Gardeina Beach ees asub ka üks väike saar.

Manavgat

Manavgati linn, mis asub Antalyast 72 km kaugusel, rajati mõlemal pool Manavgati jõge asuvale tasandikule. Linna keskus asub Vahemere kaldast 4 km kaugusel. Linna põhjaosa piirneb kaunite metsadega kaetud Tauruse mägedega. Läbi linna voolav Manavgati jõgi annab tasandikule viljakust ja rikkust. Manavgati kosk ja selle delta on linna tähtsaimad looduslikud huviväärsused.

Teisteks lõunaregiooni looduskauniteks paikadeks on Sorguni mets oma mändidega ja "Titreyengöl"-i järv, mis tekkis Manavgati jõe suudme täitnud üleujutustest.

Manavgati jõe põhjaosas asuvad Oymapınari järv ja Manavgati tammid. Tammid ja nende ümbrus on eriti kaunis. 2500 m² pindalaga Manavgati tasandik on Antalya provintsi kõige viljakam tasandik ning sobib puuvilla, nisu, odra ja 45 erinevat liiki puu- ja köögivilja kasvatamiseks.

Lara

Antalya kesklinnast 20 km kaugusel asuv Lara on kiiresti arenev ja kasvav kuurort. Seda linna kutsutakse ka Türgi uueks Antalyaks. Lara suured ja ainulaadse ehitusstiiliga hotellikompleksid meelitavad külastajaid ligi avarate liivarandade, paljude erinevate teenuste ja väga heade meelelahutusprogrammidega nii suurtele kui ka väikestele puhkajatele.

Kuurortlinna eeliseks on, et populaarsed külastuskohad asuvad sellele väga lähedal – Lara naabruses asuvad antiikmälestised, veepargid ja kaubanduskeskused. Lara liivarannast ida poole jalutades jõuate Dudeni jõe suurejoonelise joani. Kuurortlinna ümbritsevad lummavalt kaunid mäemassiivid.

Kargicak

Alanyast 15 km kaugusel asuv Kargicak pakub puhkajaile kõike alates rannamõnudest kuni põneva kohaliku kultuurini. Rannikul ootab teid katkematult kilomeetrite pikkuselt kulgev kuldse liiva riba, seega leiab igaüks enesele meelepärase koha supluseks ja päevitamiseks. Sarnaselt paljudele teistele Türgi kuurortidele, pakutakse siingi võimalusi erinevate veespordialadega tegelemiseks.

Bogazkent

Antalya lennujaamast 20 kilomeetrit idasse suundudes leiame Bogazkent‘i – reisisihtkoha Türgis, mis sobib kõige erinevamate huvidega turistidele. Bogazkent paikneb kahe antiikse linna – Aspendose ja Perge – muljetavaldavate varemete vahelisel alal. Aktiivse puhkuse eelistajatel on siin tõesti suur valik: pakutakse võimalusi tegeleda mitmete vabaõhuharrastustega nagu ratsutamine, purjetamine, kalastamine, kardisõit, kärestikuparvesõit, rattasõit ja palju muud. Veemõnude nautlejatele on olemas veepark ning loomulikult saab mere ääres tegeleda mitmete ranna- ja veespordialadega. Puutumatud liivarannad ei meelita kohale ainult puhkajaid, vaid ka merikilpkonni, kes käivad siin igal suvel munemas.

Türkler

Kaunil Türgi Riviera rannikul, vaid 40 km kaugusel Antalyast, asub elegantne kuurort Türkler. Tegemist on Türgi turismitööstuses suhteliselt uue kuurordiga, mis tähendab, et see sobib hästi romantikat otsivatele paaridele, kes eelistavad privaatsemaid randu ja mitte üleliia toretsevat õhkkonda. Randades esineb vaheldumisi valge liiv ja kiviklibu ning kõikjal leidub piisavalt lamamistoole, millel end sirutada, lõdvestada ja päikest nautida.

See on suurepärane koht erinevate veespordialade proovimiseks. Ööelu on Türkleris pigem rahulik, kuid leidub piisavalt suurepäraseid restorane, kus Türgi köögi pärlite taustaks pakutakse silmapaitavaid merevaateid. Kuurordis on ka mõned baarid, kuid aktiivsema ööelu ja tantsupidude otsinguil tasub põigata lähedalasuvasse Alanyasse.

Bodrum

Türgi selles osas asuvad valgete majadega orud, kinniste randadega kivised lahesopid, soe türkiissinine meri ja iidne ajalugu. Kui lähete esimest korda Bodrumisse, peaksite kindlasti veetma aega ka linnas endas. Linna on nimetatud Türgi ööelu pealinnaks, kus peod ei lõpe kunagi. Bodrumis on ka üks suuremaid jahisadamaid Egeuse mere rannikul, kus saate tellida kruiisi ümber Kreeka saarte Kos või Rhodos. Veespordihuvilised leiavad laia valiku tegevusi ning neile, kes otsivad muid veetegevusi, soovitame külastada Dedemna veeparki, mis asub linnast vaid 5 miili kaugusel ja pakub oma külastajatele sõitu mässaval jõel, lainetavaid basseine ja veeliumägesid.